Sistema de competició i Normes

Normes de Torneig

Norma principal: JOC NET!

Equips

Equips com a mínim de 6 jugadors (Masculí, femení o mixt). Els jugadors hauran de tenir com a mínim 16 anys. 4 jugadors en pista.

Joc

Els partits es juguen a mitja pista. La durada dels partits serà de 12 minuts a rellotge corregut, excepte a la final que serà de 15 minuts. Les cistelles es comptabilitzaran com en el bàsquet “convencional” (2 ó 3 punts)

Possessions

Inicia el partit l’equip que tingui el jugador més baix. Després d’una cistella la possessió passa a l’equip que en aquells moments estava defensant. L’equip que defensa ha de treure la pilota més enllà de la línea de 3 punts després d’un rebot en defensa o d’una cistella de l’equip contrari. En cas que no ho faci i la jugada acabi en cistella, es considerarà que s’ha encistellat en cistella pròpia i es sumarà 2 punts a l’equip contrari. No es pot pressionar la sortida de pilota quan hi ha un canvi de possessió. L’equip que ha de treure la pilota més enllà de la línea de 3 punts, te 8 segons per fer-ho. En cas que no ho faci es considerarà passiu i perdrà la possessió; es reiniciarà el joc amb una sacada de banda.

Substitucions

Durant el partit es podran fer tants canvis com es vulgui. Els canvis es podran fer en qualsevol moment del partit. El jugador que surti de la pista, ho haurà de fer pel punt on es trobi el que entri. Aquest no podrà incorporar-se fins que el company no hagi sortit del límits del terreny de joc.

Faltes

En cas que es produeixi una falta, l’equip que l’hagi rebuda reprendrà el joc amb una sacada de banda. Es recorda que tant en la intensitat en el joc com en la noblesa de l’infractor ha de regir el principi del FAIR PLAY.A partir de la 4a falta d’equip i següents, l’equip que hagi rebut la falta sumarà un punt i reprendrà el joc amb una sacada de banda. Una cistella més personal, es puntuarà de la següent manera:
a) Fora del bonus : 2 punts i sacada de banda per part de l’equip que l’ha rebut.
b) Dins de bonus : 3 punts i sacada de banda per part de l’equip que l’ha rebut (4 punts si el llançament ha estat de 3 punts)

Altres

L'organització no es fa responsable de les lesions produïdes durant el torneig. L'organització es reserva el dret de canviar la normativa.

Sistema de Competició (torneig amb 32 equips)

1ª Fase:

Hi haura 8 grups de 4 equips cada un. En cada grup els equips juguen tots contra tots. Per establir la classificació es contabilitzaran : 2 punts per partit guanyat, 1 per l’empat i 0 per partit perdut.
Un cop acabada la lligueta, es crearien 4 copes en funció dels resultats: OR (primers classificats de cada grup), PLATA (segons classificats de cada grup), BRONZE (tercers classificats de cada grup) i FUSTA (quarts classificats de cada grup)

2ª Fase:

8 grups de 4 equips cada un. La 2a fase estará dividida en les 4 copes Or-Plata-Bronze-Fusta (2 grups per copa). En cada grup els equips juguen tots contra tots i s’apliquen els mateixos criteris de puntuació que a la primera fase. Els campions de cada grup es classifiquen per jugar la final de la seva copa.

Final:

En cas d’empat al final del partit, es decidirà el guanyador del torneig amb una ronda de 5 tirs lliures per equip, que es llençaran de forma alterna i per jugadors diferents. Si al finalitzar la ronda de 5 tirs prossegueix l’empat, llençarà un tir cada equip fins que es desfaci l’empat.

CRITERIS DE DESEMPAT EN LA FASE DE GRUP:

EN CAS D’EMPAT ENTRE DOS EQUIPS :

S’aplicarà per aquest ordre els següents criteris :
Resultat entre equips
Basquet average
Punts a favor
Si cap dels criteris anteriors desfà l’empat, es decidirà el desempat amb una ronda de 3 tirs lliures per equip, que es llençaran de forma alterna i per jugadors diferents.

EN CAS D’EMPAT ENTRE TRES O QUATRE EQUIPS :

S’aplicarà per aquest ordre els següents criteris :
Puntuació acumulada només tenint en compte el resultat entre els equips implicats.
Basquet average entre els equips implicats
Punts a favor entre els equips implicats
Basquet average general
Punts a favor en total

Si cap dels criteris anteriors desfà l’empat, es decidirà el desempat amb una ronda de 3 tirs lliures per equip, que es llençaran de forma alterna i per jugadors diferents. Un cop els 3 o 4 equips hagin llançat els 3 tirs s’ordenaran de més a menys. Si persisteix l’empat tots o els equip que quedin continuaran amb els llançaments fins que es desfaci l’empat.

Si l’aplicació d’alguns dels punts desfà l’empat amb un dels equips implicats, però manté l’empat entre altres, per determinar la posició d’aquests altres es tornaran a aplicar els criteris de desempat començant pel punt 1.